BEYNİMİZİ ETKİLİ KULLANMA VE GELİŞTİRME

Beynimiz  mucizevi bir organdır. Vücudumuzun % 2’ si olmasına rağmen geri kalan % 98’i beyin yönetir. Beyin bizim için çok önemli bir iş yaptığı için  başımızın üstünde yeri var.:)
Sağlığımıza yön veren  beyindir.Çünkü hastalıkların çoğu zihinseldir.Huzur , mutluluk,başarı beyinden gelir.Unutmayalım ki , beynimizi doğru kullanmak yani yaşamımızı şekillendirmek bizim elimizdedir.pozitif  düşünerek kendimize büyük bir iyilik yapmış oluruz.Beynimiz açık havaya yani oksijene ihtiyaç duyar.Egzersiz ve yürüyüş beynimize  iyi gelir.Bulmaca ve sudoku beyin sporudur.Boş zamanlarımızı bu şekilde değerlendirebiliriz.Düzenli ve yeteri kadar  uyku hem beynimiz  hemde  vücudumuz için önemli bir  faktördür.Özellikle taze balık,ceviz,yeşil çay,yeşil sebzeler (ıspanak,marul,roka..) ve kırmızı meyveler ( çilek,böğürtlen,üzüm..) beynimize  çok faydalı  besinlerdir.Alkol,sigara ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak durmalıyız.kitap okumak,hayal kurmak,hesap yapmak , bulmaca çözmek beynimiz  için faydalı aktivitelerdir.
Beyin en değerli fiziksel varlığımızdır. Bütün var oluşumuzun merkezidir. zekamızın, kişiliğimizin, insanlığımızın, aklımızın ve ruhumuzun merkezidir. Başarılı ve tatmin edici bir hayat için maksimum düzeyde çalışan bir beyin kadar önemli hiçbir şey yoktur. Beynimiz çok uysaldır, hayatınız boyunca şekillendirebileceğimiz bir hazinedir. Beynimizi en etkili geliştirdiğimiz yol her gün aldığımız besinlerdir. Beyninizin size hayatınız boyunca mutluluk, zihinsel enerji ve tatmin edici başarılar sağlayamaması için hiçbir engel yok.
Ülkemizde 13-19 mart haftası beyin haftası olarak kutlanır.Bu etkinliklere katılarak beynimizle ilgili önemli bilgiler edinebiliriz.
Muhtaç olduğumuz kudret beynimizde mevcuttur.

HERKESE SAĞLIK, BAŞARI VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM.

YAZAN: UĞUR AĞIRGÖL

Yorum Gönder

0 Yorumlar