Girişimciliğe ve iş kurmaya olan ilgi hızla artıyor.girişimcilikle ilgili desteklerde saymakla bitmiyor. Birçok proje yarışmasına başvurmuş ödül kazanmış biri olarak bende girişimcilere destek veren kuluçka merkezleri ve kurumları listeledim aşağıdan inceleyebilirsiniz.
Dünya genelinde accelerators olarak tanımlanan girişimci hızlandırma programları, start up’lar nakit akışında artıya geçmiş, müşteri sayısı artan, büyüyen girişimlere dönüşmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Bu tür programlar sayesinde şirketler uzun sürelerde elde edebilecekleri imkanlara hızla sahip olabiliyor. Start up’lar programlar sürecinde kendilerini her anlamda geliştirme olanağı da yakalıyor bu sayede. Eğitimlerden mentor desteğine, Silikon Vadisi’ndeki yatırımcılarla tanışmadan prototip ürün geliştirmeye kadar pek çok olanak sunan 25 hızlandırma programını araştırdık.Girişimcilik Avrupa ve Amerika’da geçtiğimiz 10 yıl içerisinde en çok desteklenen alanlardan biri oldu. ABD’nin açıkladığı rakamlarda son bir yıl içinde kurulmuş şirketler, çalışan nüfusun yüzde 15’ine iş yaratmış durumda. Özellikle bu işlerin global ölçeğe taşınmasını da düşündüğümüzde girişimcilik hem işsizlik için hem de ülkenin ihracatı için oldukça önemli bir dikey.Bu anlamda özellikle erken aşama olarak adlandırılan tohum girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Türkiye’de de son birkaç yıldır gerek üniversiteler, gerek bankalar, gerekse özel kuruluşlardan oluşan önemli paydaşlar, özellikler erken aşama girişimleri hızlandırma programlarıyla ücretsiz olarak destekliyor. Hızlandırma programlan özellikle yüksek katma değerli tekde sunduğu eğitimlede de bir hızlandırma programı özelliği taşıyor. ITÜ Çekirdek’in ön etap elemesi kapsamında projelerin teknolojik ve inova-tif niteliği, ticarileşebilme potansiyeli, ekibin nitelikleri gibi özellikler göz önünde bulunduruluyor.
Arı Kovanı En yaratıcı girişimler, en ilgi çekici projeler, en ulaşılabilir kaynak sloganı, Turkcell ve Özyeğin Üniversitesinin destekleri ile arikovani.com internet sitesinden girişimcilerini bekliyor. Ayrıca kendilerini; tamamı Türkiye’de geliştirilen teknoloji projelerini destekleyip hayata geçmelerine katkıda bulunabileceğin bir platformdur biçiminde tanımlıyorlar
Bahçeşehir Üniversitesi Kuluçka Merkezi Kampüs İşyerim sloganı ile girişimleri kuluçkalayan CO-OP’ta şu an itibariyle 1500 yurtiçi, 150 yurtdışı partner yer almaktadır verisine coop.bahcesehir.edu.tr internet sitesinden erişebilirsiniz.
Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi, 2014’te İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi (STÇM) altında kurulmuş, Kuluçka’nın ekibinde Halil Öz ve Yörük Kurtaran yer alıyor. STK’ların gelişimi hususunda oldukça yol almış gözüküyorlar.
Bilkent CyberPark Bilkent Cyberpark’ın firmalarına sağlanan başlıca operasyonel ve idari destekler arasında; Danışmanlık ve Eğitim hizmetleri, İletişim Hizmetleri, Sosyal Aktiviteler, Konferans, Kongre, Sergi Olanakları, Sigorta Hizmetleri, Yiyecek – İçecek Hizmetleri, Alışveriş İmkanları, Posta Hizmetleri, İlk Yardım Hizmetleri, Altyapı Hizmetleri, Güvenlik ve İtfaiye Hizmetleri, Bakım, Onarım, Yeşil Alan Düzenlemesi, Temizlik Hizmetleri yer alıyor. Bu destekler hepsinde var diyenler
Ebiltem TTO Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Türkiye’nin İlk Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezi olarak 1994 yılında kurulmuş, günümüzde Teknoloji Transfer Merkezi olarak girişim kuluçkalamaya devam ediyor.
Embryonix İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, Bilimpark A.Ş. ,Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi ve İzmir Ticaret Odası olmak üzere üç ana birim temelli kurulmuş,inovasyon ve girişimcilik başlığı altında üniversite ile sanayi arasındaki teknolojik katma değer yaratan bir yapılanmadır.
Enkuba Enkuba yenilikçi girişimcilerin mobil ve internet ürünleri geliştiren şirketler yaratmalarını hızlandırır sloganı ile enkuba.com internet sitesinden girişimcilerle buluşan yapılanma neredeyse 3yıldır blogunda güncelleme paylaşmıyor.
Etohum Bilinen en eski Girişimci Yapılanması diyebiliriz Etohum için, yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan hızlandırıcı ve tohum yatırımcıdır diye tanımlıyorlar kendilerini. Her yıl geleneksel bir ayrışma düzenliyor ve 40 StartUp için gelecek yolu açılıyor. Ethoum bir Kuluçka Merkezinden fazlası zira en hızlı network buradan edinilebilir kanaatindeyim.
Fikir Küpü Fikir Küpü, Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nun ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmeleri ve bölgede dinamik bir inovasyon ortamı yaratılabilmesi amaçları ile kurulmuş bir teknoloji geliştirme bölgesidir.
fiKÜR İstanbul Kültür Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi Ataköy ve İncirli olmak üzere iki farklı lokasyonda girişim kuluçkalıyor. fiKÜR mertorları arasında ARÇELİK A.Ş. İnovasyon Direktörü İffet İyigün MEYDANLI, EREN Akademi Eğitim Müdürü Tulin SELÇUK, İGDAŞ Eğitim Müdürü Said Murad Şerhan ŞERALİOĞLU, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Ayhan SARUHAN, TAV İnşaat İcra Kurulu Bşk. Dr. Sani ŞENER, Honda Türkiye Genel Md. Yrd. Gökmen Yağal, TEM Engineers Consultings Ltd.Co. Zihni TEKİN, VESTEL Elk. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz ULTAV, Eczacıbaşı Holding Faruk Eczacıbaşı bulunmaktadır.
founder Instute 48 Ülke de çok sayıda lokasyıın da girişim kuluçkalayan Founder Instute “Harika İnsanlar + Uzman Eğitim + Üst Kalite Mentorluk + Girişimcilik Simulasyonu = Kat Kat Daha Fazla Başarı Şansı” çözüm formülü ile varlığını sürdürüyor. fi.co internet sitesinden de takip edebileceğiniz Founder Instute dünyanın dört bir yanında hızlı büyüyen pazarlarda başlangıç seviyesinde yerel ekosistemler oluşturup güçlendirerek Silikon Vadisini küreselleştirmektir, Dünya genelinde 50’dan fazla şehirde her yıl 1.000 teknoloji şirketinin kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Garaj Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin kuluçka merkezi Garaj, Ankara ‘da ki girişimcileri kuluçkalamak için bekliyor özellikle TÜBİTAK BIGG Programına katılmayı hedefleyen projeler için önemli bir Kuluçka Merkezidir, bigg-garaj.org internet sitesinden detaylara ulaşabilirsiniz.
0 Yorumlar
reklam iletişim için eposta : uguragirgol@gmail.com