EMİRGAN KORUSU GEZİSİ

Emirgan korusuna  sadece 2 km uzaklıkta ikamet eden , haftada en az bir kez bölgeyi ziyaret eden biri olarak sizlerle deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.İstanbul’un kalabalığından sıkıldıysanız, çok uzaklara gitmenize gerek kalmadan kendinizi doğanın içerisine ve büyülü bir boğaz manzarasının içine atmak isterseniz ilk uğrayacağınız yer emirgan korusu olabilir.

Osmanlı padişahı 4.Murad tarafından 17. yüzyılda İranlı Emir Güne Han‘a hediye edilmiştir. Daha önceleri Feridun Bahçeleri olarak anılan bölge bu olaydan sonra Emirgan Korusu olarak anılıp günümüze kadarda böyle gelmiştir. Daha sonraki Yüzyıllar’da pek çok kez el değiştiren Emirgan Korusu, Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından 19. yüzyılda Mısır Hıdivi İsmail Paşa‘ya verilmiştir. 1871-1878 yılları arasında Emirgan Korusu içine 3 adet köşk yaptırılmıştır. Günümüze kadar bütün güzelliği ile ulaşan bu köşkler Sarı KöşkPembe Köşk ve Beyaz Köşklerdir.İstanbul'da Sarıyer ilçesi'nde yer alan bir korudur. İstanbul Boğazı kıyılarında, Emirgân-İstinye semtleri arasında yer alır. İstanbul Boğazı kıyısında, 47,2 hektarlık bir alanda sırtlar ve yamaçlar üstüne yayılmıştır. Çevresi yüksek duvarlarla çevrilmiş durumdadır.1940 yılında dönemin İstanbul belediye başkanı Lütfi Kırdar'ın girişimiyle kamulaştırılıp park olarak düzenlenerek halka açılmıştır.2006 yılından itibaren her yıl nisan ayında Lâle Festivali düzenlenmektedir.
İstanbul’a nefes aldıran güzelliklerin en başında gelen bir yer olan Emirgan korusu güzellikleri ile İstanbulluları büyülüyor. Özellikle hafta sonları insanların akınına uğrayan Koru yamaçlar üzerine kurulu doğanın yapısını hissettiren özelliklere sahip, içinde ruhunuzun kaybolacağı eşsiz huzur ile birlikte bol miktarda oksijeni de sizlere sunmaktadır. Emirgan korusunda huzur dolu bir kahvaltı yapmak isterseniz 
En çok merak edilen hususlardan birisi olan da otopark ücretleridir Emirgan korususu otopark ücretleri; 0-2 saate kadar 10 TL,0-4 saat 20 TL,tüm gün 40 TL’dir.
Nasıl gidilir?: Emirgan Korusu ‘na toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak için İ.E.T.T. ‘nin sahil yolundan Sarıyer’e giden bütün otobüsleri kullanabilirsiniz.Emirgan durağından sonra 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından a ulaşabilirsiniz. İstinye, Bahçeköy, Sarıyer yönünden gelmek isteyenler; 25E, 42T, 40T numaralı otobüslerle gelebilirler. Kabataş yönünden gelmek isteyenler; 25E, 40T, 22RE numaralı otobüslerle gelebilirler. Mecidiyeköy yönünden gelmek isteyenler; 29Ş numaralı otobüslerle ulaşabilirler.Zincirlikuyu yönünden gelmek isteyenler; 40B numaralı otobüslerle Emirgan KorusunaUlaşabilirler.Taksim’den 40, 42T, 40T otobüslerinden birine binerek yaklaşık 12 dakika içinde Emirgan Korusu’na ulaşabilirsiniz.Mecidiyeköy’den 25L’ye binip 4.Levend’de indikten sonra EL2’ye binerek Emirgan’a ulaşabilirsiniz.İstinye İskele’den 40 numaralı otobüse binerseniz 22 dakika içinde sizi Emirgan’a götürecektir.Özel Araç İle Emirgan Korusuna Nasıl Gidilir. Emirgan Korusu’na özel araçlarıyla gitmek isteyenler sahil yolu ile Beşiktaş yönünden Emirgan’a geldiklerinde Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaları takip ederek Emirgan Korusu’na gelebilirler. İstinye tarafından gelecekler ise, İstinye Bayırı’na girmeyip Tormak Burnu’nu geçtikten sonra düz devam ettiklerinde sağdaki tabelalarla Emirgan Korusu girişine ulaşabilirler.Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ‘nün Avrupa yakasından Küçükarmutlu Sapağı ‘nı kullanarak sahil yoluna ulaşmanız yeterlidir.Anadolu yakasından gelecekler ise: Kadıköy’den vapurla, Üsküdar’dan ise motor ve vapurla Beşiktaş’a geçip Beşiktaş-Ortaköy yolundan geçen herhangi bir otobüse binmeleri yeterlidir.
Bölgede Kahvaltı fiyatları  
Açık Büfe Kahvaltı : 40 TL
Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 – 14:00 arası
Serpme Kahvaltı : 30 TL
Hafta içi : 09:00 – 13:00 arası





Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Nasip olursa bende 2 mayıs ta orayı gezmek istiyorum, bakalım nasipse :)

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'da ikamet edilecek en güzel yerlerden birindesiniz. Emirgan korusu gerçekten hayran olduğum bir yer. Bu keyifli yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Evet çok güzel bir yer rica ederim mutlu günler

    YanıtlaSil

reklam iletişim için eposta : uguragirgol@gmail.com