Mobil Uygulama Yaparak Nasıl Para Kazanılır?

Mobil Uygulama Yaparak Nasıl Para Kazanılır?

Sizlerde mobil uygulama kurarak nasıl para kazanılır sorusunun yanıtını arıyorsanız bu makaleyi dikkatli bir şekilde okuyun!

Arkadaşlar bildiğimiz gibi artık mobil cihazlar hayatımızda, bu cihazları cihaz yapan içeriklerin de bulunan mobil uygulamalar, bu uygulama yapımcıların verilen isimler developer veya mobil uygulama geliştiricisi deniyor, aslında bugün sizlere bu developer lar nasıl para kazanıyor ne ile kazanıyor hangi yöntemlerle kazanıyor sorularının yanıtını arayacağız, gelin lafı fazla uzatmadan hemen işe koyulalım.  

Para kazanmak için birçok yöntem mevcut hele ki mobil uygulama Geliştirerek, geliştiricilerin aylarını hatta yıllarını verdikleri mobil uygulamaların onlar iyi bir kazanç sağlamasını istiyorlar ve haklılar, arkadaşlar bazı sistemler var ki bu geliştiriciler milyonlarca dolar kazandırmaktadır ama bazı sistemler var ki hiç para kazandırmıyor gelin hemen bu sistemlere kısaca bakalım. 

1- Admob

Bu sistem aslında çok basit Google adsense'in geliştiriciler için olan farklı bir versiyonu, bu sistemde geliştiriciler uygulama yapım aşamasında uygulamanın ana kod dizimi içerisinde ekleyecekleri birkaç satır kod ile uygulamanın çeşitli yerlerinde belli başlı reklamlar beliriyor, uygulama geliştiricilerinin %90'ı bu sistemi kullanmakta gelin bakalım %10'u hangi sistemi kullanıyor?

2- Ücretli Satış

Arkadaşlar bu sistem ise uygulamayı belli bir ücret karşılığı satmak, uygulamanın kaç a satılacağını sizler belirliyorsunuz, bu sistemden kişi başı kazandığınız kazancın %30'unu Google almakta kalanı ise geliştirici ye kalmaktadır.

Arkadaşlar bu yazımızda sizlere bir geliştirici uygulamasından nasıl ne kadar kazanıyor anlattık umarız beğenmişsinizdir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar