WEB-BLOG SİTENİZİN ZİYARETÇİ TRAFİĞİNİ ARTTIRMANIN İPUÇLARI

Merhaba yaklaşık 6 yıldır blog yazan sitemin ziyaretçi trafiğini nasıl arttırım üzerine uzun zaman kafa yoran biri olarak sizlere edindiğim  deneyimleri paylaşacağım.
internette site veya blog hazırlayıp yazmaya başlayan herkesin amacı, yazdıklarının çok fazla kişi tarafından okunmasıdır. peki bunu nasıl başarabilirsiniz.
Yazdıklarınızı maddelendirin/numaralandırın. bu insanların yazdıklarınızı okumasını kolaylaştıracaktır.güncel konular seçin. insanların bugün okumaya ihtiyaç duydukları konularda yazın.
Alanınızda uzman olmadan önce yeteri kadar bilgi sahibi olun. bir konuda yetkin değilseniz herşeyi bildiğinizi iddia ederek yazmayın, aksine ziyaretçilerinizi eksiklerinizi tamamlamaları için yönlendirin.son dakika haberleri verin. insanlar sitenizin güncel olduğunu farketsin.zaman kısıtı olmayan yazıları bolca yazmaya özen gösterin. yazdığınız yazılar yıl boyunca okunabilir kalsın.yazı yazarken bazı konularda ilk olmaya çalışın. diğer blogları veya siteleri bu konuda yazı yazmaya cesaretlendiren kişi siz olun.bazı haberleri siz duyurun. örneğin teknolojik ürünleri yazan bir blogsanız bazı şirketlerin ürünlerini ilk siz yazın, siz tanıtın.gerektiğinde kısa ve özlü yazılar yazın.aynı zamanda uzun ve açıklayıcı yazılar da yazın.Sosyal Medyayı Ve Sosyal Paylaşım Butonlarını Kullanın Facebook, Twitter, Pinterest ve Google+ gibi sosyal ağların kullanıcı sayısı malumunuz milyonlrarı aşmış durumda. Hal böyle olunca sadece insanlar değil Google botları da sosyal medyadaki paylaşımlara ve buradan gelen sinyallere fazlasıyla önem veriyorlar. Bu sinyaller yazılarınızın daha kolay indexlenmesini ve Author Rank’inizin artmasını sağlıyor.
Bunların dışında hedef kitlenize ulalmak için en etkili yolun sosyal medya olduğunu söyleyebiliriz. Hedef kitlenizin yer aldığı her sosyal ağda mutlaka bir hesabınız olsun ve bu hesap aracılığıyla hem yazılarınızın promosyonunu yapın, hem de takipçi sayınızı arttırrak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışın. Google Analytics Verilerini Analiz Edin 
Google Analytics blogunuz hakkında pek çok detaylı bilge vererek yol haritanızı çizmenize ve trafiğinizi arttırmak için uygulamanız gereken taktikleri belirlemenize çok yardımcı olan bir araç. 
Belli periyotlarla Analytics hesabınızı ziyaret ederek hangi yazınızın ne kadar okunduğunu, hangi sayfalarda daha uzun süre kalındığını, en çok hangi sitelerden trafik geldiğini, hangi aramalardan ne kadar trafik sağladığınızı kontrol edin. Verileri önceki dönemlerle karşılaştırarak neyi doğru, neyi yanlış yaptığınızı anlamaya çalışın.
 Misafir Yazar Olun Ve Misfir Yazarları Kabul Edin 
Misafir blogculuk olayı ilk zamanlarda blog yazarlarına çok saçma geliyordu. “Kendi blogum dururken neden başka bir bloga yazayım?” fikri çok yaygındı. Yurt dışında blogcular arasında çok popüler olan bu sistemin Türkiye’de uygulanması konusunda öncü kişilerden biri olarak misfir blogculuğun faydalarını anlatmak için çok uğraştım. Bunun için onlarca yazı yazdım. 
Yeni bloglar için backlink kazanmak, dolayısıyla  başka sitelerden trafik sağlamak çok zordur. Özellikle blog sahibi arkadaşlarınız yoksa nredeyse imkansızdır. Bu durumda misafir blogculuk, uygulanabilecek en etik ve en etkili yöntemdir. 
Bir bloga konuk yazar olarak bir yazı yazdığınızda, yazının altında kendinizi kısaca tanıttığınız ve blogunuzun linki olan bir künye eklersiniz. Bu sayede hem backlink kazanmış olui hem de trafiğinizi arttırırsınız. Özellikle de popüler bir bloga misafir olduysanız beklediğiinizden çok daha fazlasını alabilirsiniz. 
İşin bir de misafir yazar ağıralama durumu var. Kendimden örnek vereyim. Hakkımda sayfamı okursanız orada misafir olduğum blogları ve yazılarımı görebilirsiniz. O misafir yazılarımın hepsini sosyal medya hesaplarımda duyurduğum ve defalarca paylaştığım için misafir olduğum blogların en çok okunan yazıları arasına girmişlerdir. Yani misafir yazar kabul eden blogun da ziyaretçi trafiğinde artış olur.
Uzmanlık alanlarınızda yazılar yazın. bilgilerinizi/tecrübelerinizi cömertçe aktarın. yazılarınızı okuyan kişiler yazdıklarınız hakkında konuşulurken sizi hatırlayacaklardır. bu ziyaretçilerinize güven verir, sitenize bağlar…
İçeriğinizi oluştururken hedef kitlenizi doğru belirlemeli ve buna göre içerik oluşturmalısınız. İçeriğiniz hedef kirtlenize ne kadar hitap ederse, o içeriğin yayılarak daha fazla kişiye ulaşma ihtimali de artar. 
Genellikle blogcular çok geniş bir kitleye hitap eden yazıların daha etkil olduğunu düşünürler. Ancak tecrübelerimden yola çıkarak şunu bilmenizi isterim ki hedef kitleniz ne kadar niş olursa, yazınızın paylaşılırlığı ve okuyuycu sadakatınız da o kadar yüksek oluyor.
Bir web sitesini en iyi şekilde duyurmanın yolu facebook - twitter ve instagram hesaplarının kullanılması gerektiğidir. Buralarda kullanılan #(hashtag) sayesinde kendinizi imleyerek, kendi sektör ve kategorinizde haberinizin duyulmasını kolaylıkla sağlamış olursunuz. 
Web sitenizi olabildiğince kendi kategorisindeki web sitelerine ister ücret ödeyip makale yayınlatarak isterseniz de yorum şeklinde kendinizden bahsediniz. Google gözünde kendi kategorinizdeki web sitelerinde ne kadar çok yer alırsanız, o denli gelişme sağlarsınız. 
Site trafiği arttırmanın en etkili yollarından biri de arkadaş davetleridir. Bu daveti web sitenizdeki ürün - paylaşım gibi unsurların altına koyarak insanların sitenize gelmesini sağlayabilirsiniz. 
Sitenizin çok içeriği sahip olmasını istiyorsanız o sitede bir blog açarak günlük makaleler yazarak yayın yapmanız gerekmektedir. Bunun için en güzel yol web sitenizde ürünlerinizle ve kategorinizle alakalı görsel şeylerinde olacağı bir yer açmak. Bu yerde farklı farklı konular da ele alınabilir fakat genellikle kendi kategorinizle alakalı konular paylaşılır ve link yönlendirmeleri de yapılarak hareket edilir en iyi şekilde etki alınacaktır. Çünkü Google botları bir web sitesinin aktifliğine ve online şekilde kullanılmasına gerçekten çok önem - değer veriyor. Bunu gözden çıkarmamak gerekmektedir arkadaşlar. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Yararlı bilgiler, tecrübelerinizi paylaşmak da bir o kadar nazikçe. Teşekkür ederim, eminim yararlananlar olacaktır. :)

    YanıtlaSil

reklam iletişim için eposta : uguragirgol@gmail.com