ZOR ZAMANLARDA POZİTİF - MUTLU OLABİLMEK

Özellikle  son aylarda  yaşadığımız  covid-19 salgını nedeniyle  yasaklar, ekonomik sorunlar, zorlu yaşam şartları bir çoğumuzu negatif  psikoloji haline sürüklüyor. Kendi deneyimlerimi  ve nasıl pozitif kalmaya çalıştığımı  sizler için  anlattım.sizde  aşağıda  yorumlar  kısmında  nasıl pozitif  kaldığınızı yazabilirsiniz. Hepimiz  hayatta daha mutlu daha zinde daha  huzurlu olmak isteriz.Fakat  herşey  istediğimiz  gibi  gitmeyebilir. Hayatımızda  ufak değişiklikler  yaparak  bunları başarmak elimizde
Sigara , alkol ve yanlış beslenme ;bu konuda  taviz vermeden kesinlikle sigara  alkol içmemeli , sağlıklı beslenmeliyiz.
Başkalarına yardım edelim: Başkalarına yardım için bir şeyler yapın, bu haftada birkaç saat ya da yılda bir ayınızı ayırarak olabilir. Çevrenizde size ve ruhunuza hitap eden ve gerçekten güvenebileceğiniz bir yardım derneği ya da hareketi bulun.
Şükredin: Şükretmek ve minnettarlık insanın ruhunu canlandırır ve ruhun pozitif duygularla dolmasını sağlar. İnsan sağlığına yaptığı ölçülebilen katkılar göz önüne alındığında, araştırmacılar şükür ve minnettarlığın iyimserliği arttırdığı, bunun da kişinin bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etki yaptığı sonucuna varmışlardır.
Kendinize verdiğiniz önemin bir kısmını da başkalarına vermeyi ihmal etmeyiniz. Gerçekten başkalarına önem verdiğinizde, zihniniz insanlarda iyi olan hareketleri görecektir. Ayrıca bu hareketiniz ile her daim taktir alacağınızı unutmayınız. Pozitif bir insan olabilmek için, çevrenize negatiflik vermemeniz en önemlisidir. Çevrenizde toplanan arkadaşlarınızın pozitif olması, sizin pozitif kalmanızda büyük yarar sağlayacaktır.
Duygular bulaşıcı olduğu için size ilham veren, güçlendiren ve motive eden olumlu insanlarla kendinizi kuşatmanız mantıklıdır.
Gülümsemekten asla vazgeçmeyin. Neden mi? Bir tutam tebessüm dahi, beyninizde mutlu düşüncelerin oluşumunu desteklemektedir. Bu konuda Kansas Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmada, bireylerin ağzına kalem yerleştirilerek tebessüm etmesi sağlanmıştır. Sonuçlar harika! Ufacık bir gülüşün bile sizi daha olumlu, daha az stresli ve daha iyimser yapacağını unutmayın.
Araştırmalar, fiziksel ve zihinsel olarak kendimize bakmanın mutluluğumuzu etkileyebileceğini ve beynimizi daha olumlu hale getirebileceğini tekrar ve tekrar buldu.
Örneğin, sağlıklı besleniyorsanız, özellikle muz, yumurta, yaban mersini ve somon yiyorsanız, moralinizi yükseltebilirsiniz.
Günde sadece 20 dakika egzersiz yapmak, endorfinleri serbest bırakmanın en iyi yoludur ve bu da ruh halinizi iyileştirir. Ve son olarak, yoga ve meditasyon yoluyla mindfulness uygulamaya başlayın. Mindfulness, düşüncelerinizin ve duygularınızın onları iyi veya kötü olarak değerlendirmeden farkında olmaktır. Kolay bir mindfulness egzersizi olarak, telefonunuzun alarmını gün boyunca üç ayrı kez ayarlayın. Titreşim olduğunda – bir saniye durun ve nefes alın. Bu küçük mola bile beyninizi daha dengeli bir hale getirecek.
Hayatınıza pozitiflik katacak en önemli aktivitelerden biri spor ve egzersizler olacaktır. Spor, hem beden hem de zihin sağlığınızın korunmasına yardımcı olan en etkili ilaç niteliğindedir. Kendinize hazırlayacağınız bir egzersiz programı ile hem zinde kalabilir, hemde fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Ayrıca spor, sizin iyi beslenmenizi ve düzenli uyumanıza da katkı sağlayacaktır.

Herkese mutlu pozitif  huzurlu günler  dilerim.

Yazan: Uğur AĞIRGÖL




Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sezer beyin blogundan geliyorum. Harika paylaşımlarınız var yolunuz açık olsun. Bende bloğuma beklerim.

    YanıtlaSil

reklam iletişim için eposta : uguragirgol@gmail.com