Cep Telefonlarımızın Şarjının maksimum süre kullanımı için öneriler


Yaklaşık  20 yıldır  gündelik hayatımızın  vazgeçilmez  parçası olan  cep telefonlarımız  kullanıma  bağlı olarak şarjı çabuk bitmekte bu soruna  karşı kendi  uyguladığım  teknikleri sizinle  paylaşmak  istiyorum. Sizde  bunlara  dikkat  ederek cep telefonunuzun  şarjını  maximum  sürede  kullanabilirsiniz.
Cep telefonları hayatımıza girdi gireli, günlük konuşmalarımınız ana unsurlarından biri haline geldiler. “Şebeke zayıf!”, “Şarjım kalmadı”, “Mesaj yolladım, gelmedi mi?” gibi ifadeleri her gün onlarca kere duyuyoruz.
Her pilli elektronik eşyada olduğu gibi, cep telefonlarında da temel bir problemimiz var: Şarj! Prize yakın olduğunuz sürece bu yönden derdiniz olmayacaktır ama, uzun bir yolculuk yapacak, yolculuk sırasında da cep telefonunuzu şarj etme imkanı bulamayacaksanız; kara kara düşünmeye başlarsınız: “Ne yapsak?
Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden bu yana pek çok kolaylığın yanında bazı sorunları da beraberinde getirdi. Bunlar arasında en yaygın olanı hiç kuşkusuz telefonların pil ömürlerinin kısalığı.Telefonlarımız “akıllanmadan” önce 3-4 güne kadar şarja ihtiyaç duymadan kullanılabiliyordu. Bugünse, akıllı telefonumuzun pili akşamı çıkartırsa kendimizi şanslı sayıyoruz.
Aslında bu durumun çok basit bir açıklaması var; akıllı telefonları yaratan teknoloji, pil teknolojisinden çok daha hızlı ilerliyor.
Küçük birer teknoloji canavarına dönüşen akıllı telefonlar video izleme, oyun oynama, internette gezinme, fotoğraf ve video çekebilme gibi özellikleriyle gün geçtikçe daha fazla pil gücüne ihtiyaç duyarken, günümüzün pilleri bu taleplere cevap veremiyor.Bununla beraber akıllı telefonların sunduğu avantajlar onlardan vazgeçmeyi zorlaştırdığı için onlardan kolay kolay da vazgeçemiyoruz.Fakat bu durumla başa çıkmak için bazı çözüm yolları da yok değil. Ama bunun için telefonunuzun sıkı bir enerji diyetine ihtiyaç duyabilir!Pilinizi şarj etmek için bitmesini beklemeyin. Şarjınız yüzde 40’lara düştüğünde telefonunuzu şarja takınTitreşim modunu gerekmedikçe kullanmayın.Şarjınız bitmek üzereyken telefonu kullanmadığınız anlarda uçak moduna almanız, tüm sinyalleri keseceğinden şarjınızı acil durumlar için saklamanıza yardımcı olur.
·         Aşırı sıcaklar şarjın bitmesini hızlandırır o yüzden telefonunuzu sıcaktan uzak tutmak yararlı olacaktır.
·         Pil katili uygulama ve oyunlara dikkat edin! Bazı uygulamalar arka planda siz fark etmeden çalışarak pilinizi tüketebilir. Kullanmadığınız uygulamaların kapandığından emin olun ya da hiç kullanmıyorsanız tamamen kaldırın.Eğer Android işletim sistemi kullanan bir telefon sahibiyseniz, Android Market’te ücretsiz olarak bulabileceğiniz “Task Killer” gibi bir uygulamayı yükleyerek arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatabilirsiniz.Şarj azaldığında oto bildirimleri kapatmak pilinizin ömrünü uzatacaktır. Facebook, e-mail, Twitter gibi uygulamalardan sürekli gelen bildirimler şarjınızın bitmesini hızlandırır.Ekran parlaklığını azaltın ve daha kısa bir ekran zaman aşımı süresi belirleyin. Tuş kilidi sadece güvenlik için değil, ekranı kapattığı için de yararlıdır.Cihazınızda kullandığınız ekran koruyucular ve duvar kâğıtları şarj tüketimini hızlandırabilir. Bu sebeple özellikle hareketli ekran koruyuculardan uzak durun.Kullanmadığınızda, Bluetooth™, Wi-Fi®, 3G, GPS gibi fonksiyonları kapatın. Bu özelliklerin pil tüketim oranı oldukça yüksektir.Bazı widget’lar fazla miktarda veri trafiği kullandığı için yüksek miktarda pil tüketir. Gereksiz pil tüketimini önlemek için widget’ı veya uygulamayı kaldırabilir ya da durdurabilirsiniz.Telefonunuzun işletim sistemini ve uygulamalarınızı düzenli olarak güncelleyin. Çünkü bu güncellemeler genelde enerji tasarrufu sağlayan iyileştirmeler içerir.Telefonunuzu seçerken; kamera, işlemci, ekran boyutu gibi özelliklerin yanında pil performansını da dikkate alın. 

Herkese sağlık, mutluluk ve huzur  bol etkileşimli günler   dilerim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar