İŞ ARAYANLARA ÖNEMLİ BİLGİLER - İŞ BULMAK İÇİN PÜF NOKTALAR

Bir dönem maaşlı iş aramış  biri olarak yaşadığım  deneyimleri ve  sizlere  önerilerimi aktarmak istiyorum.
Çalışkan ,üretken , çevresine faydalı   birey  olmayı  hepimiz  isteriz.Boş gezen işe  yaramaz bir kişi olmak  istemeyiz.
Güçlü karakter özelliklerinizi vurgulayabilirsiniz. Bu özellikler bilgili ve becerili olduğunuz alanları kapsayabilir. Becerileriniz ve uzmanlık alanınızla ilgili olarak elde etmiş olduğunuz başarılara yönelebilir, hedeflerinizi listeleyebilir ve bu alanlara odaklanabilirsiniz.
Özgeçmişinizi sık sık gözden geçirin ve güncelleyin. Yapacağınız her başvurudan önce, başvuru yapacağınız şirkete uygun bir özgeçmiş hazırlamaya özen gösterin. İşe alım şansınızı yükseltmek istiyorsanız, özgeçmişinizin etkili ve dikkat çekici olmasına dikkat edin.
Kişisel gelişiminize yatırım yapmaktan çekinmeyin. Alacağınız eğitimler kesinlikle zaman kaybı değil, size birer katkıdır. Aldığınız eğitimler ve eğitim sonucunda elde edeceğiniz sertifikalar, CV’nizin içerik bakımından zengin olmasını sağlarken, sizlerin de deneyim sahibi olmasını sağlayacaktır.
Hayatta olması gerektiği gibi iş hayatında da bir B planınız olsun. Bu B planı, iş hayatınızda kariyer değişikliği yapmak istiyorsanız, farklı bir pozisyonda çalışmak istiyorsanız mutlaka ihtiyaç duyduğunuz bir plan olacaktır.

iş bulmak  için  en etkili  kariyer  siteleri : 

1-kariyer.net
2-secretcv.com
3-yenibiriş.com
4-eleman.net
5-linkedin.com
6-www.iskur.gov.tr




Yorum Gönder

0 Yorumlar