KENDİNİZİ GELİŞTİRİP ÜCRETSİZ SERTİFİKALI EĞİTİMLERE KATILABİLECEĞİNİZ WEB SİTELERİ

Şimdiye  kadar  hem  fiziki  hem online olarak yüzlerce  eğitime  katılmış  onlarca sertifika  kazanmış  biri  olarak  sizlerle  deneyimlerimi  paylaşmak  istiyorum. Özellikle  pandemi  dönemimde  online eğitimler  arttı.Aşağıda  listelediğim  web  site ve  uygulamaları  aktif  olarak kullanıyorum memnunum  sizlerde inceleyerek  kullanabilirsiniz.

Udemy Türkiye’den çıkıp San Francisco ‘daki Silikon Vadisi’nde kendine yer edinmiş bir şirkete evrilen Udemy, 30 milyon öğrencisi, 50 dilde, 42.000 eğitmen ve 22 milyon dakikalık video içeriği ile sunduğu 100.000 kurs imkanı ile, dijital eğitim pazarında öncü aktörlerden biri. Üstelik Üniversitelerin içerikleriyle şekillenen diğer eğitim platformlarının aksine, Udemy içerik oluşturucuların kendi kurslarını yaratmalarına olanak veriyor. Ayrıca Türkçe içerikler de bulunuyor. Ücretli kurslar kadar ücretsiz kurslar da var.

Coursera49 milyondan fazla öğrenci, 190 partner üniversite, 4.000 dersin bulunduğu Coursera, alanında öncü olan platformlardan biri. Sunduğu ücretli derslere ek olarak yüzlerce ücretsiz dersin da bulunduğu programda, belirli bir ücret karşılığında online sertifika da alabiliyorsunuz. Ayrıca Coursera üzerinden, anlaşmalı üniversitelerin master programlarına kayıt olabiliyor, çeşitli uzmanlıklar ve dereceler de edinebiliyorsunuz. Elbette bu seçenekler online derslere nispeten daha yüksek fiyatlı.

Khan AcademyMisyonu “herkes için, her yerde ücretsiz, birinci sınıf bir eğitim sağlamak” olan Khan Academy, daha çok çocukların ve gençlerin eğitimine yönelik eğitimler sunan, gönüllü eğitmenlerin bulunduğu tamamen ücretsiz bir platform. Khan Academy hem öğrenciler hem de öğretmenler için ücretsiz ve anaokulundan üniversiteye kadar öğrencilere matematik, dilbilgisi, bilim, tarih, SAT sınavına hazırlık ve daha fazlası için dersler veriyor. Khan Academy’nin kurucu ortakları arasında Bill ve Melinda Gates Vakfı ve Google gibi önemli isimler yer alıyor. iOS ve Android uygulamaları sayesinde dersleri cep telefonunuzdan da takip edebiliyorsunuz.

UdacityUdacity diğer programlara göre daha niş alanlarda öğrenim fırsatı sunan kar amacı gütmeyen bir platform. Özellikle data bilimi, yapay zeka ve programlama gibi bilgisayar bilimleri üzerine yoğunlaşmış bir program sunan Udacity’de tamamen ücretsiz (ancak bir sertifika sunmayan) yaklaşık 200 ders bulunuyor.

İstanbul Enstitü Bilgi dünyasında uzaktan eğitim öğrenme çağının en parlak dönemini yaşıyor. Tahta ve tebeşir metodundan bilgisayar ve akıllı telefondan öğrenmeye doğru değişen eğitim dünyası birçok fırsatı da beraberinde getiriyor.

Cambly  : yabancı  dil eğitimi için mükemmel  bir platform

Bilge işBilgeIş, 17 Aralık 2015 tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin desteği ile hayata geçirilmiş bir projedir. Amaç, herkese 100 adet çevrim içi dersi ücretsiz olarak sağlayabilmektir. 17 Ekim 2017 itibariyle BilgeIş başarıyla tamamlanmıştır ve şu anda Türkiye'ye 2023 adet ders oluşturma hedefiyle çalışmaya gönüllü olarak devam etmektedir. Dersler özel olarak Türkiye'de çalışan ve işverenlerin bilgi ve iletişim teknolojileri yoluyla mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik hazırlanmış olsa da, aslında bilgeis.net öğrenme portali öğrenmek isteyen herkese, her zaman açıktır.





Yorum Gönder

0 Yorumlar